Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
  • Papir eller e-billetter
  • En stressfri oplevelse
Fodboldrejser og billetter til

AC Milan

AC Milan

Fodboldrejser og billetter til
AC Milan

AC Milan

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
  • Papir eller e-billetter
  • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på AC Milan de seneste 24 timer.
7 Fodboldrejser fundet
AC Milan vs
Vælg modstandere
Sorter efter:
Filtre ()
Sorter efter:
?
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Serie A

AC Milan - US Lecce

lørdag 6 apr. 15:00
Bekræftet dato
San Siro, Milano
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr1148 kr1037
pp fra  
kr3691 kr3580
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Europa League

AC Milan - AS Roma (EL)

torsdag 11 apr. 21:00
Bekræftet dato
San Siro, Milano
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr1554
pp fra  
kr3138
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Serie A

Juventus FC - AC Milan

27 eller 28 april  
Allianz Stadium, Torino
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr3669
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Serie A

AC Milan - Genoa CFC

4 eller 5 maj  
San Siro, Milano
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr1502
pp fra  
kr2543
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Serie A

AC Milan - Cagliari

11 eller 12 maj  
San Siro, Milano
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr1679
pp fra  
kr3499
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Serie A

Torino FC - AC Milan

11 eller 12 maj  
Stadio Olimpico Grande Torino, Torino
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr2027
Se pakker

Fodboldrejser til AC Milan

Fodboldrejse AC Milan

Book din fodboldrejse til AC Milan med fire simple trin

Book en arrangeret fodboldrejse til AC Milan uden reservationsgebyrer. Arranger din rejse selv: vælg kampen, flyrejsen, hotellet og det sæde du vil sidde på, under kampen. Alt sammen via den samme tjenesteudbyder under ét tag. På denne måde sikre du selv, at du får en fantastisk og komplet oplevelse, du vil huske resten af livet!

AC Milan er på vej tilbage til den internationale elite efter en længere periode med mindre success. Klubben har en enorm fanskare, der skaber en fantastisk stemning med deres sange, bannere og flag. Og alt dette kan du opleve på det smukke San Siro stadion, som står til at skulle nedlægges om et par år. Grib denne mulighed og nyd den unikke stemning på dette legendariske stadion, mens det stadig er muligt.

På denne side giver vi dig al information om din fodboldrejse til AC Milan. Du kan læse alt om klubbens historie, lære rivalerne at kende og finde ud af mere om San Siro stadion. Du finder også al den praktiske information til din fodboldrejse her. Fra den bedste måde at komme til stadion på til de mest populære fancaféer, sange sunget af fans samt hovedattraktionerne i byen. Kort sagt: Vi har samlet alt, hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til AC Milan!

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til AC Milan!

  • Om AC Milan: Klubbens historie, dens trofæskab, logo, trøjer og rivalisering
  • Om San Siro: Alt om stadionhistorien
  • Fanoplevelse: Klubsange og fancaféer
  • Ting du kan lave i Milan

Om AC Milan

AC Milan er en af verdens største og mest succesrige klubber. Milaneserne har vundet syv europæiske trofæer samt klub-VM ved tre lejligheder. I 80’erne og 90’erne var klubben virkelig i en klasse for sig! Her kan du læse alt om klubbens historie, historien bag logoet og klubfarverne og selvfølgelig alt om forholdet til ærkerivalerne fra Inter.

Klubhistorie

AC Milan blev grundlagt af engelske udvandrer tilbage i 1899. Dette forklarer den engelske stavning af navnet: Milan i stedet for Milano. Klubben havde efter grundlæggelsen med det samme en vis success: I 1901 vandt AC Milan den italiensk liga for første gang. I 1908 udbrød der dog interne skænderier efter man havde vundet yderligere to titler. Det medførte, at nogle af medlemmerne gik hver til sit og startede et nyt projekt, i form af Internazionale.

Rossoneris dominans var ovre, efter dette skete. AC Milan blev en klub blandt mange, mens Inter vandt ligatitlen ved flere lejligheder i årenes løb. Man skulle helt frem til efter Anden Verdenskrig, før AC Milan igen havde success. De første store internationale triumfer kom i 1960’erne: Her vandt man den daværende European Cup i 1963 og 1969.

I 1970’erne og 1980’erne mistede man igen supermagten og blev endda anklaget for bestikkelse i 1980 og rykket ned til Serie B. Milaneserne blev hurtig mestre, men blev igen rykket ned den følgende sæson. Efter lidt tid begyndte klubben at komme på fode igen, dog uden spektakulære resultater. Man blev slået i UEFA Cuppen af det mindre hold, FC Waregem, da man endelig igen havde lykkes med, at kvalificere sig til europæisk fodbold i 1985. En konkurs syntes uundgåelig.

Det store vendepunkt kom i 1986. Mediekongen Silvio Berlusconi købte klubben og hentede spillere som Frank Rijkaard, Ruud Gullit og Marco van Basten til klubben. Det var her AC Milan oplevede sin gyldne periode, takket være de ‘tre tulpani’ (Dansk: De tre tulipaner). I 1989 og 1990 var man både den bedste klub i Europa og i verden. Milan vandt Scudettoen tre gange samt den europæiske Super Cup.

Milans europæiske dominans var så godt som slut, da denne periode sluttede. Vi skulle helt frem til 2007, før klubben vandt Champions League og Club World Cup. Derfra gik det igen hurtigt ned ad bakke, hvor man oplevede nogle mørke tider, ved blandt andet at ende som nr.10 i ligaen i 2015.

Det amerikanske hedgefond selskab, Elliott, er idag de nye ejere af AC Milan og har været stærk medvirkende til, at den italienske supermagt igen har fundet vej tilbage til toppen, takket være hedgefondens investeringer. I 2021 kæmpe man endda med om Serie A titlen og sluttede som nr.2 i rækken. Det betød også man endelig havde kvalificeret sig til Champions League efter otte års fravær.

AC Milans logo

AC Milan-logoet har aldrig ændret sig det store gennem årene. Våbenet, som folk kender det i dag, går tilbage til 1998. Logoet har en oval form med klubbens initialer øverst, ‘ACM’ (Associazione Calcio Milan: På dansk “fodboldforbundet Milan”). Stiftelsesåret (1899) er fremhævet i bunden af logoet.
I midten er der en cirkel med to forskellige våben. Til venstre ses de røde og sorte AC Milan klubfarver, og til højre er der et rødt kryds på en hvid baggrund. Der er gennem tiden opstået en vis forvirring omkring våbenet. Mange mennesker tror, at dette er det engelske flag, da klubben blev grundlagt af en englænder: Herbert Kipling. Dette er imidlertid ikke Saint Georges engelske kors, men Saint Ambrose’s kors. Sankt Ambrosius var biskop i Milano fra 374 til 397 e.Kr. og skytshelgen for byen. Hans flag blev vedtaget som et våbenskjold af Milanos kommune i 1045. Det røde repræsenterer aristokraterne, og det hvide repræsenterer arbejderklassens folk; og emblemet viser enheden mellem dem begge.

AC Milan logo

Striberne

AC Milan har spillet i sort og rødt lige siden klubben blev grundlagt. Da Herbert Kipling grundlagde klubben den 16. december 1899, sagde han: “Vores farver vil være røde som ild og sorte for at påkalde frygt hos vores modstandere.” Den røde farve anses for at repræsentere spillernes brændende entusiasme, og den sorte farve er for at skabe frygt hos modstanderne. Klubben spiller stadig i rød- sort-stribet trøjer, hvide shorts og sorte sokker. Disse farver har givet klubben kælenavnet ‘Rossoneri’ (de røde og sorte).

Uniform AC Milan

Trofæskabet

AC Milan er den mest succesfulde italienske klub, hvilket man også kan se, når man tager et kig på det fyldte trofæskab. Klubben har vundet ligatitlen atten gange, Coppa Italia fem gange, den italienske Super Cup syv gange samt været Serie B-mestre to gange. Klubbens internationale trofæer er endnu mere imponerende: syv gange Champions League-vindere, World Club Cup-vindere ved tre lejligheder, to andre europæiske trofæer og fem gange vindere af den europæiske Super Cup. Den eneste pokal, man mangler, er UEFA Cuppen/Europa League.

Rivaliseringer

Årets vigtigste kamp er naturligvis “Derby della Madonnina”, hvor man møder byrivalerne fra Inter. Derbyet har fået sit navn fra den gyldne statue med Jomfru Maria på spiret i Milanos katedral. Rivaliseringen mellem de to klubber har eksisteret siden 1908 og startede da man undervejs var itvivl om, hvorvidt man skulle optage ikke-italienske spillere i truppen. Flertallet stemte imod dette, hvorefter den anden gruppe forlod klubben og efterfølgende dannede Inter. Det skulle blive starten på en voldsom rivalisering mellem de to klubber. Milano-derbyet er den eneste fodboldkamp i Europa mellem to klubber fra samme by, som begge er Champions League-vindere. Begge klubber deler også San Siro stadion, hvilket har skabt et enormt fjendskab mellem de to. Der er ikke noget mere specielt for tilhængere end at kunne kalde sig for ‘byens bedste’ efter at have vundet dette derby..

Der er også et andet derby, som går under navnet ‘Il derby dei Campioni’ (DA: Mestrenes derby), eller med andre ord, derbyet mellem de mest succesfulde, italienske klubber. Her taler vi naturligvis om AC Milan mod Juventus. En kamp, der gennem de seneste årtier er blevet mere hård, grundet Juventus’ voldsomme dominans i Serie A.

San Siro

Stadionet, hvor både AC Milan og Inter spiller deres hjemmekampe hver anden uge, hedder officielt Stadio Giuseppe Meazza, til minde for fodboldspilleren, der både spillede for Inter og for AC Milan. Man vil dog aldrig høre en AC Milan-tilhænger citere dette navn, da Meazza havde mest success under hans periode i Inter. For Milan fansene er og forbliver det San Siro, opkaldt efter det distrikt, hvor stadionet ligger.

San Siro AC Milan

Kapacitet, fakta og historie

I sin spæde begyndelse spillede AC Milan på forskellige baner, indtil 1924, hvor byggeriet af et nyt stadion begyndte, betalt af den daværende formand Piero Pirelli. San Siro blev det første italienske stadion, der udelukkende blev bygget til fodboldkampe, og havde derfor ikke en atletikbane rundt om banen. I 1925 åbnede Stadionet op for den første kamp mellem AC Milan og Inter, hvor gæsterne vandt med 6-3. AC Milan var den eneste klub, der spillede på San Siro indtil Anden Verdenskrig; Inter flyttede ikke ind på stadionet før i 1947.

Info AC Milan

I 1955 øgede man kapaciteten til 60.000. San Siro gik også igennem en stor renovation, så det stod klar til VM i Italien i 1990. Man byggede yderligere på, så kapaciteten steg til 85.700. I dag har San Siro plads til 75.923 tilskuere efter nogle mindre renoveringsprojekter, hvilket gør det til det største stadion i Italien. Det har været vært for to verdensmesterskaber (1934 og 1990), et EM (1980) og fire Champions League-finaler. Feyenoord blev den første hollandske klub til at vinde den gamle “European Cup” på dette stadion.

Det ikoniske stadion er desværre i fare for at forsvinde i løbet af de næste par år. Planen er, at San Siro skal rives ned efter vinter-OL i 2026. Et nyt stadion skal i stedet bygges med en kapacitet på 60.000 tilskuere. Både AC- og Inter-tilhængere er for første gang gået sammen med et fælles formål om, at renovere San Siro i stedet for at bygge et nyt stadion. Den kamp har man endnu ikke vundet.

Hvordan kommer man frem til San Siro stadion?

Stadionet ligger i San Siro-distriktet, seks kilometer væk fra byens centrum. Fodboldtemplet kan nemt nås via offentlig transport.

Undergrunden er den bedste løsning. Linje 5 (den lilla linje) stopper lige foran stadion ved San Siro Stadio stoppestedet. Du kan også tage linje 1 og stå af ved Lotto station. Stadionet ligger omkring ti minutters gang herfra.

Man kan også komme til stadion via sporvogn. Tag linje 16 (Monte Velino – San Siro Stadio) fra byens centrum og stå af ved stoppestedet Piazzale Axum. Stoppestedet er placeret overfor stadionet.

Der er også flere busser, der passerer San Siro.

  • 49 (Piazza Tirana-San Christoforo)
  • 78 (Bisceglie M1-Via Govone)
  • 64 (Bonola-Lorenteggio)
  • 80 (De Angeli-Quinto Romano)
  • 98 (Famagosta M2-Piazzale Lotto M1M5)
  • night buses NM1, NM2 and 80

Du kan selvfølgelig også altid tage en taxa. En taxatur fra byens centrum koster mellem 20€ og 25€ ca.

San Siro stadium adresseoplysninger

Piazzale Angelo Moratti

20151 Milano

Kort over stadionet og tribuner

San Siro har fire forskellige tribuner, som du kan se på kortet.

Kort San Siro stadion

Den røde tribune: Er hovedtribunen på den vestlige side af stadion. Det er her spillertunnelen og bænkene er placeret, ligesom områderne A -Z, X01-X03, Y01-Y02, J01-J03, K01-K02, 221 til 238 og 319 til 342. Her finder du også luksuriøse Skybox pladser og lounges på første række.

Den orange tribune: Er placeret langs den østlige side af banen, med sektioner 149 til 172 (første række) og 255 til 276 (anden række). Dette er den eneste tribune på stadion, hvor der kun er to rækker.

Den grønne kurve: Er placeret bag det nordlige mål på stadion.

Her finder du: sektionerne 137 til 148 (nedre række), 239 til 254 (midterste række) og 343 til 360 (øvre række). Det er her, hvor de mest fanatiske fans samles under Inters hjemmekampe. Området for udebanesupporterne er placeret på tredje række, når AC Milan spiller hjemme.

Den sydlige kurve: Er placeret bag målet på den sydlige side af stadion.

Her finder du afsnit 101 til 112, 201 til 220 og 301 til 318.

AC Milans fanatiske fans er placeret på anden række på denne tribune.

Stadionrundvisninger

Din fodboldrejse er selvfølgelig ikke fuldendt uden en rundvisning på det ikoniske San Siro. Du kan også besøge AC Milan-museet et andet sted i byen. Begge dele er et absolut must-see!

San Siro stadionrundvisning

Man kan besøge San Siro dagligt fra kl.9.30 til 17.00 og få sig en imponerende rundvisning.

Du bliver guidet af en rejseleder i små grupper, hvor rundvisningen begynder ved San Siro Museum. Her møder du højdepunkterne fra både AC Milan og Inters historie. Du kan se de originale trøjer båret af de bedste fodboldspillere, der har spillet for de Milanesiske klubber. Efterfølgende kan man også få lov, at besøge både AC Milan og Inters omklædningsrum, gå gennem spillertunnelen og tage plads på tribunen og på udskiftningsbænkene.

Vi anbefaler, at man booker online, da der er stor rift om billeterne. Voksne skal betale 20€, børn 13€ og børn op til seks år kan komme gratis ind.

Mondo Milan museet

Udover San Siro-museet har AC Milan også sit eget museum, som ligger cirka fem kilometer fra byens centrum. Som Milano-fan bør du ikke gå glip af dette 1.000 m² store museum! Det er her du finder det unikke trofærum, hvor der er ikke færre end 42 trofæer udstillet. Dette inkluderer naturligvis de syv europæiske cupper/Champions League-trofæer, de tre World Club trofæer og fem europæiske Super Cups. Højdepunkterne i klubbens historie kan ses på forskellige skærme, samtidig med der er et væld af udstillinger med klubbens unikke minder.

Museet er åbent fra fredag til mandag mellem kl.10 og 19. Entré koster 15€, 12€ for dem under fjorten år, og børn under syv år får gratis entré.

Museet ligger på Via Aldo Rossi 8.

Den røde metrolinje stopper tæt ved (Lotto stoppestedet), det samme gør den lilla linje (Portello stoppestedet).

Buslinje 48, 68 og 69 stopper også tæt på museet.

Fanoplevelse: Bliv en rigtig AC Milan-fanatiker!

For at få det bedste ud af ens rejse til AC Milan, kræver det en smule planlægning. Selvfølgelig vil man gerne være med på noderne. Vi fortæller dig, hvilke klubsange du skal kende til, så du kan synge sammen med de mange Milano tilhængere. Du kan også læse om, hvilke cafeer og restauranter der er favoritterne blandt de ægte milanesere.

Fodbold tur AC Milan

Klubsange og andre sange

Forbindelsen mellem italienerne og det at synge kan man ikke benægte. Det er ikke anderledes på tilskuerpladserne. De fanatiske tilhængere synger i alle halvfems minutter for at støtte deres hold inde på banen. AC Milan-tilhængerne er både forgudet og frygtet for deres enorme passion gennem hele kampen. Deres sange har fået Milan holdet over målstregen, ved adskillige lejligheder. Der afspilles også mange sange, under en kamp.

Under lockdown-perioden sang fansene de mest populære sange hjemme i stuerne og sendte dem efterfølgende til klubben, nu hvor de ikke måtte være på stadion. Dette var med til at forene de mange stemmer, som blev afspillet og braget ud gennem det tomme San Siro under kampene. Fodbold uden sang er simpelthen utænkeligt i Italien…

Det er næsten umuligt at vælge de mest populære sange, men vi har alligevel gjort et forsøg her. Som den første, vi kommer ind på, har vi den officielle hymne, ‘Milan Milan’. Den blev skrevet i 1988 af Tony Renis og Massimo Guantini. Selveste Silvio Berlusconi skulle efter sigende have skrevet noget af teksten. Den gyldne periode fulgte lige efter denne sang, hvilket gjorde den så populær. Det forbliver en absolut klassiker i repertoiret sammen med dem fra den sydlige kurve.
En anden klassiker, som du helt sikkert bør kende til, er ‘O Mia Bela Madunina’, en sang, som blev skrevet i 1934 af Giovanni D’Anzi, og som er blevet til Milanos bysang.
‘Non Ti Lacseremo Mai’ må heller ikke ignoreres. Det er en sang, der ikke decideret tilhører AC Milan, da fans fra alle (italienske) klubber også synger denne velkendte sang, gennem deres egne klubversioner. Ingen steder synges sangen dog så lidenskabeligt, som på det tætpakket San Siro.

Milan, Milan, solo con te

Milan, Milan, sempre per te

Cammiamo noi, accanto ai nostri eroi

sopra un campo verde, sotto un cielo blu

Conquistate voi una stella in più

a brillar per noi e insieme cantiamo

Milan, Milan, solo con te

Milan, Milan, sempre per te

Con il Milan nel cuore, nel profndo dell’anima

un vero amico sei, e insieme cantiamo  

Oh-oh-oh (Milan)

oh-oh-oh

oh-oh-oh

 Oh-oh-oh (Milan)

Con il sogno che la violenza non

Sporchi mai, e insieme cantiamo

Milan, Milan, solo con te

Milan, Milan, sempre per te

Oh, oh, oh (Milan)

Oh, oh, oh

Oh, oh, oh

Oh, oh, oh (Milan)

(Milan, Milan, der er kun dig)
(Milan, Milan, vi er der altid for dig)

(vi står sammen med vores helte)
(flodene dybe og bjergene høje)
(Stjernerne over dem alle)
(vi skinner og synger alle sammen)

(Milan, Milan, der er kun dig)
(Milan, Milan, vi er der altid for dig)

(med Milan i mit hjerte og hele min sjæl)
(du er en rigtig ven og vi synger med sammen)

Oh-oh-oh (Milan)
oh-oh-oh
oh-oh-oh
Oh-oh-oh (Milan)

(med drømme uden vold)
(hænderne beskidte, og vi synger alle sammen)

(Milan, Milan, der er kun dig)
(Milan, Milan, vi er der altid for dig)

Oh, oh, oh (Milan)
Oh, oh, oh
Oh, oh, oh
Oh, oh, oh (Milan)

Maskoten: Milanello

Milanello har været maskot for AC Milan siden 2006. Det er en lille rød djævel, der er udviklet af Warner Bros. Maskotens dystre smil viser, at AC Milan ikke er bange for at ydmyge modstanderne, men alligevel altid gør det på en sportslig måde. Han underholder publikum på San Siro inden kick-off og er naturligvis opkaldt efter klubbens berømte træningskompleks.

De bedste fancaféer

Il gusto di virdis Milano

Il Gusto de Virdis

Pietro Paolo Virdis var AC Milan-angriber fra 1984 til 1989. Den profileret overskægs målscorer spillede 135 kampe for Milan i Serie A, var Capocannoniere i 1987 og vandt European Cup i 1989. I dag ejer han og hans kone deres egen restaurant, som har specialiseret sig i det sardinske og syditalienske køkken. Virdis serverer også nogle fremragende vine. Kunne du tænke dig at blive betjent af en tidligere Juventus- og AC Milan-stjerne, inden du skal videre til Via Piero della Francesca. Så skal du tage metrolinje 5 og stå af ved stationen Gerusalemme, eller tage sporvogn nummer 19.

La Barchetta Milan

Ristorante La Barchetta

Via Frederico Tesio 15 ligger blot fem minutters gang fra San Siro stadion, og har et fremragengde udvalg af måltider. Man har også en flot udsigt over stadion, når man sidder ved vinduet. Anmeldelserne er næsten lyriske. Især fiskeretterne er i topkvalitet; priserne er på den rimelige side. Åbningstiderne er dagligt fra middag til kl.14:30 og fra 19:00 til 23:00.

Mind the Gap

Mind the Gap

Denne pub, med sin engelske stemning, ligger på Via Curtatone 5 og er tæt på metrostationen Crocetta. Væggene er helt tildækket med fodbold ting og fodboldkampe kan ses live på storskærmene. Du kan nyde forskellige typer fadøl, chips, kyllingevinger, nachos og andre klassiske retter, mens du ser en kamp. Der er åbent til kl. 01.30.

Ting du kan lave i Milano

Milanos storbydistrikt har det hele. Smukke kirker, parker og museer, autentiske kvarterer og selvfølgelig fabelagtig mad. Kort sagt, du har nok underholdning til at blive i byen i flere dage. Men prøv at se, om ikke du kan nå, at opleve følgende attraktioner under din fodboldferie.

Duomo di Milano

Katedralen i Milano

“Duomo” i Milano er byens ikoniske vartegn. Vær særlig opmærksom på den gyldne statue af Jomfru Maria på spiret. Det er årsagen til, at den titaniske kamp mellem AC Milan og Inter er kendt som ‘Derby della Madonnina’. Højdepunktet ved dette besøg er på taget, hvor man har en fantastisk udsigt ud over byen. Entréprisen ligger på 5€. Det koster 15€ at besøge taget via trappen og 20€, hvis man bruger elevatoren. Vær opmærksom på, at du ikke kan have shorts eller t-shirts på. Det er desuden langt færre mennesker om morgenen, end der er om eftermiddagen.

Castello sforzeco

Castello Sforzesco

Du finder dette fantastiske slot blot en kilometer væk fra katedralen. Leonardo da Vinci, blandt andre, blev i sin tid hentet ind for at udsmykke dette slot. Man kan bruge timer på at vandre frit rundt i de afslappende haver med springvandet og damen. Der er adskillige museer inde i slottet, som man kan besøge for blot 7€. Metro 1 stopper foran porten (Cairoli Castello stoppestedet).

Sante Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

Denne kirke med tilhørende kloster er på Unescos verdensarvsliste.

Det er naturligvis grundet det verdensberømte vægmaleri, som er i kirken, ‘Den sidste nadver’ af Leonardo Da Vinci. Billetter bør bestilles på forhånd, når du skal besøge denne must-see turistattraktion. Kun 26 personer må besøge området med maleriet en gang hvert 15. minut.

San Bernardino alle Ossa

San Bernardino alle Ossa

Denne bizarre, katolske kirke ligger blot 300 meter fra katedralen og huserer et grufuldt kapel, hvor væggene er tildækket med tusindvis af menneskeknogler og kranier. Dørkarmene er dekoreret med lårben og underarme. Årsagen til denne usædvanlige form for kunst fra det 13. århundrede er, at man ikke havde nok plads inde på kirkegården til at begrave alle de afdøde.