Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
  • Papir eller e-billetter
  • En stressfri oplevelse
Fodboldrejser og billetter til

Bayern Munich

Bayern Munich

Fodboldrejser og billetter til
Bayern Munich

Bayern Munich

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
  • Papir eller e-billetter
  • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på Bayern Munich de seneste 24 timer.
3 Fodboldrejser fundet
Bayern Munich vs
Vælg modstandere
Sorter efter:
Filtre ()
Sorter efter:
?
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Bundesliga

Bayern Munich - Eintracht Frankfurt

lørdag 27 apr. 15:30
Bekræftet dato
Allianz Arena, München
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr3668
pp fra  
kr6398
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Champions League

Bayern Munich - Real Madrid (CL)

tirsdag 30 apr. 21:00
Bekræftet dato
Allianz Arena, München
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr13316
pp fra  
kr16480
Se pakker
Føjet til favoritter Føj til favoritter
Bundesliga

Bayern Munich - VFL Wolfsburg

søndag 12 maj 15:30
Bekræftet dato
Allianz Arena, München
Føjet til favoritter Føj til favoritter
pp fra  
kr5898
pp fra  
kr9791
Se pakker

Fodboldrejser til Bayern München

Fodboldrejser Bayern Munchen

Book en fuld arrangeret fodboldrejse til Bayern München uden reservationsgebyrer. Arranger din rejse selv: vælg kampen, flyrejsen, hotellet og det sæde du vil sidde på, under kampen. Alt sammen fra samme tjenesteudbyder under ét tag, så du får en komplet oplevelse, du vil huske for resten af livet!

Der er ingen begrænsninger, når det kommer til FC Bayern München. Med nitten ligatitler inden for de seneste femogtyve år er den bayerske klub urørlig i Bundesligaen. Klubben har også vundet Europa Cuppen seks gange samt vundet World Club Cuppen fire gange. Bayern München er ikke placeret som nummer et på UEFAs klublister uden en grund. Det siger sig selv, at man kun finder de bedste spillere i deres startopstilling. Bayern München spiller også sine kampe på et af Europas største fodboldstadions: Den futuristiske Allianz Arena. At se en kamp i dette fodboldtempel er en uforglemmelig oplevelse. Det er helt sikkert en følelse du selv vil stå med, når du kommer ind på stadionet under din fodboldrejse. Fodboldrejser garanterer jer desuden billetter, hvor i sidder ved siden af hinanden. 

På denne side forbereder vi dig på din fodboldrejse til Bayern München. Du lære om klubbens succesfulde historie, rivaliseringen med lillebroren TSV 1860 München og alt om Allianz Arena. Vi giver dig også alle de praktiske oplysninger, du har brug for angående din fodboldrejse. Fra den hurtigste måde at komme til stadion på, til de bedste spisesteder og de mest populære sange sunget på Südtribunen. Du får også et overblik over, hvad der er at lave i den storslåede by, München. Kort sagt: Vi giver dig alt, hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til Bayern München!

Alt hvad du behøver at vide om din rejse til Bayern München

  • Om Bayern München: klubhistorien, trofæskabet, logoet, spillerdragterne og deres rivaler
  • Om Allianz Arena: alt om stadionhistorien
  • Fanoplevelse: klubsange og supportcaféer
  • Ting du kan lave i München

Om Bayern München

Bayern München har endegyldigt overtaget magten i tysk fodbold i det 21. århundrede. Klubben har løbende været den mest dominerende klub i landet siden 2012-2013 sæsonen. Denne styrkefoskel har ikke altid gjort klubben lige populær. På trods af dette er FC Bayern den sportsklub med det største antal medlemmer i verden (293.000), og derudover findes der næsten 4.500 supportklubber.

Klubhistorie

Bayern München blev grundlagt i 1900 af elleve fodboldspillere, der forlod sportsklubben MTV München, da man var utilfredse med politikken i klubben og grundlagde derfor deres egen klub FC Bayern München. Nye medlemmer kom til kort tid efter, og klubben blev hurtig en førende fodboldklub i det sydlige Tyskland. I 1932 blev man nationale ligamestre for første gang.

Anden Verdenskrig satte imidlertid en stopper for klubbens succes. Formanden og træneren, der begge var jøder, flygtede over til Schweiz. Alle de jødiske medlemmer blev udelukket, og den nye formand blev et indflydelsesrigt medlem af NSDAP. Der gik lang tid efter krigen, før Bayern München genvandt sin status.

I 1963 blev Bundesligaen indført som den øverste række i tysk fodbold. Det skyldes, at byrivalerne, TSV 1860 München, var blevet mestre, og at fodboldforbundet ikke ønskede to klubber fra München i Bundesligaen, hvilket betød, at Bayern blev degraderet til Regionalligaen. Bayern lykkedes dog hurtigt med at rykke op i Bundesligaen, men opnåede først succes på ny i slutningen af 1960’erne. Med hjælp fra en ung Franz Beckenbauer vandt klubben sine anden og tredje nationale ligatitel i 1969 og 1972. Efterfølgende opnåede man også europæisk succes. Klubben vandt Europa Cuppen i 1974, 1975 og i 1976. Lige siden dengang har Bayern München altid været blandt den europæiske elite. Klubben blev også igen de bedste i Europa og i verden i 2001, 2013 og 2020.

Bayern München logoet 

Bayern München logoet er blevet ændret flere gange siden 1901. Der har dog ikke været større ændringer på logoet siden 1954. Logoet består af en cirkel med Bayerns farver i midten. Dette blå og hvide diamantmønster stammer fra våbenskjoldet fra den bayerske familie Wittelsbach, som regerede over Bayern fra 1180 til 1918 (dette familievåben kan også findes i logoet for den bayerske bilproducent BMW). Der er en rød cirkel omkring dette med klubnavnet skrevet med hvide bogstaver.

Logo Bayern Munchen
uniform bayern munchen

Striberne

I Bayern Münchens unge dage, spillede klubben i blå og hvide farver. I 1906 fusionerede klubben med MSC. Denne ‘München Sports Club’ stod i en meget stærkere finansiel position og gav Bayern München nye muligheder. Eksempelvis var der penge til rådighed til at invitere oversøiske modstandere til at spille opvisningskampe. Klubben måtte dog ændre deres farver til dem vi i dag kender dem for: De hvide trøjer med røde shorts. Lige siden er klubfarverne forblevet røde og hvide, selv da klubben brød ud af MSC i 1919. Derfor omtales Bayern-fans også som ‘Die Roten’ (De røde) i Tyskland. Andre kælenavne indebærer ‘Rekordmeister’ (rekordmestrene) og ‘FC Hollywood’. Sidstnævnte navn stammer tilbage fra 1990’erne, hvor der var stor uro i klubben, og spillerne oftere var i tabloiderne end i sportspressen.

Trofæskab Bayern München

Trofæskabet

Bayern Münchens trofæskab er et af de mest omfattende i Europa. Bayern er en af fem klubber i Europa, der har vundet Europa Cuppen, European Cup Winners’ Cuppen og UEFA Cuppen. Det bemærkelsesværdige er dog, at det har taget lang tid at nå frem til klubbens store succes. Klubben, som blev grundlagt i 1900, blev først landsmestre for anden gang i 1969. Indtil da var TSV 1860 München det fodboldmæssige tophold i byen. Det ændrede sig dog fuldstændig efter 1970.

Bayern München er blevet tyske mestre ved 31 lejligheder (16 af disse titler er blevet vundet i dette århundrede). DFB-Pokalen (Tysk Cup) er blevet vundet tyve gange (elleve gange i dette århundrede), og DFB-Super Cuppen har man vundet ved ni lejligheder.

Internationalt har man vundet European Cup/Champions League seks gange, European Cup Winners’ Cup og UEFA Cuppen en gang hver. Derudover er Bayern München blevet kåret til den bedste klub i verden i 1976, 2001, 2013 og i 2020.

Rivaliseringer

Bayern Münchens største rival er naboerne fra TSV 1860 München, med hvem ‘Munichner Stadtderby’ udkæmpes. 1860 ses hovedsageligt som en arbejderklub, hvorimod Bayern repræsenterer middel- og overklassen. Det sidste officielle derby går tilbage til 2008, hvor Bayern vandt 1-0 i kvartfinalen i den tyske pokalturnering. Siden da er TSV 1860 München røget noget ned i rækkerne. Klubben spiller pt. i den tredje bedste række. Ligaen, som de nu spiller i, omfatter FC Bayern München II. På trods af rivaliseringen har Bayern støttet sine naboer flere gange, under 1860 økonomiske problemer.

Bayern har også en rivalisering kørende med 1.FC Nürnberg, det såkaldte bayerske derby. Det er klubberne fra de to største byer i Bayern, og de indbyrdes kampe foregår i en forholdsvis fjendtlig atmosfære. 1.FC Nürnberg er desværre ikke samme klub, som man var engang. Klubben spiller i øjeblikket i den anden bedste række, hvilket gør, at det bayerske derby hører fortiden til.

Den tredje, gamle rival er 1.FC Kaiserslautern. Rivaliseringen begyndte i 1973, hvor Bayern München tabte 7-4 efter at have været foran med 4-1. Siden da har begge rivaler konkurreret om den tyske ligatitel ved adskillige lejligheder. 1.FC Kaisenslautern er dog også faldet ned gennem rækkerne de seneste år, hvilket betyder, at denne kamp næsten ikke spilles mere.

De nuværende rivaler er de klubber, som Bayern konkurrerer med om ligatitlen. Dette er hovedsageligt Borussia Dortmund på nuværende tidspunkt. Den gensidige kamp er endda kendt som ‘Klassikeren’. Det er lidt et overdrevet navn, for der er ingen historisk rivalisering overhovedet mellem de to, og begge klubber har andre, mere indædte rivaler.

Internationalt deler Bayern en rivalisering med Real Madrid; endnu en europæisk storklub. Spanierne har endda et særligt kælenavn for den bayerske klub: ‘Bestia Negra’, eller ‘det sorte dyr’. Dette er et udtryk for et hold, der ikke kan formørkes. Bayern har jævnligt besejret den spanske topklub i europæiske turneringer.

Allianz Arena stadion

Allianz Arena

Da organisationskomitéen for VM i 2006 blev tildelt Tyskland, måtte man tage en hurtig beslutning om stadionet i München i midten af 2000. Ville det ‘gamle’ olympiske stadion, hvor Bayern München spillede sine hjemmekampe, blive renoveret? Eller var det en mere passende idé at bygge et helt nyt stadion? Efter en folkeafstemning valgte man den anden mulighed, et nybyggeri og gav grønt lys til det nye stadion.

De schweiziske arkitekter Herzog & De Meuron havde bygget St. Jakob-Park i Basel, og valgte de samme principper for Allianz Arena. Ligesom på FC Basel stadion består den ydre facade af et lag hvide foliepuder med LED-belysning, der hver især kan skifte til sin egen farve. Dette gør, at stadionet kan ses i forskellige farver. Stadionet er rødt, når Bayern spiller hjemme, og bliver hvidt under landskampene. Andre farver bruges til særlige lejligheder, såsom grøn for St. Patrick’s Day.

Allianz Arena blev officielt åbnet den 30. maj 2005 med venskabskampen mellem 1860 München og FC Nürnberg. Bayern München og det tyske landshold spillede mod hinanden en dag senere. Det nye stadion, der består af tre etager, havde en kapacitet på 66.000 tilskuere, da det åbnede.

Kapacitet, fakta og historie

Stadionet har i øjeblikket en kapacitet på 75.024 tilskuere. De 15.794 ståpladser erstattes af sæder, hvilket reducerer kapaciteten til 65.000 til europæiske kampe.

Fra 2005 til 2017 spillede 1860 München også sine hjemmekampe på Allianz Arena, og var medejer af stadionet sammen med Bayern München. Under 1860 Münchens hjemmekampe var stadionet blåt. Klubben valgte dog at vende tilbage til det gamle stadion på Grünwalder Straße i sommeren 2017 på grund af alvorlige økonomiske problemer, hvor man røg helt ned i den fjerde bedste række.

Mellem 1926 og 1972 spillede Bayern også sine hjemmekampe på stadionet på Grünwalder Straße, det nuværende sted for 1860 München. Bayern flyttede (sammen med 1860) ind på dette stadion, da Olympiastadion stod færdigt i 1972. Allianz Arena har været hjemsted for ‘ Rekordmeister’ siden 2005.

Firmaet Allianz har haft navnerettighederne til stadionet i 30 år, men blev omtalt som WM-Stadion München, da navnet ikke var tilladt at blive brugt ved VM i 2006. I dag bruger man ‘Fußball Arena München’ til både europæiske kampe og internationale kampe.

Den største parkeringsplads i Europa findes også ved stadion, som består af fire, fire-etagers komplekser, herunder i alt 9.800 parkeringspladser. Der er stadig 1.200 parkeringspladser inde på selve stadionet, sammen med 350 pladser til busser og 130 pladser til parkering for dem, der har handicapskilte.

Sådan når du frem til stadion

Her kan du læse om den bedste måde at komme til stadion på, samt hvordan du finder din plads inde på stadion; vi giver dig alt information om hvordan du finder rundt, inde og udenfor Allianz Arena under din fodboldrejse.

Offentlig transport

Allianz Arena ligger i Fröttmaning-kvarteret, som er mere end ti kilometer væk fra Münchens centrum. Der er en fremragende forbindelse mellem bymidten og stadion via undergrunden. U6-linjen tager dig til stadion inden for en halv time.

Fra centrum af München: Metrostationerne i byens centrum er Sendlinger Tor, Marienplatz og Odeonsplatz. Herfra skal du tage den blå U6-linje i retning af terminalstationen Garching-Forschungszentrum og stige af ved Fröttmaning stationen efter en 16-minutters tur. Herfra kan du se stadion og gå dertil på godt og vel ti minutter.

Fra Münchens hovedbanegård: Tag U4 (grøn linje, retning Arabellapark) eller U5 (brun linje, retning af Neuperlach Süd) ved Hauptbahnhof metrostationen, og stå af ved Odeonsplatz stationen. Her kan du skifte til den blå U6-linje.

Allianz Arena adresseoplysninger

Allianz Arena

Werner Heisenberg Allee 25

80939 München

Stadionkort og tribuner

Nedenfor er et kort over stadion. Der er fire tribuner, som blot hedder Nord-, Ost-, West- og Südtribüne. Hver tribune er næsten identisk og består af tre etager, der løber hele vejen rundt om stadionet: det nederste niveau (1. niveau), mellemtrin (2. niveau) og det øverste niveau (3. niveau). Tribunerne er ret stejle, hvilket betyder, at man sidder tæt på banen. Du har et godt udsyn til banen selv fra det øverste niveau.

Stadiontribunerne er:

  • De Westtribüne, dette inkluderer indgangene 101 til 107 og 136 (nedre niveau), 201 til 214 og 247 (midterste niveau) og 301 til 307 og 348 (øvre niveau). Dette er den officielle hovedtribune, hvor du finder omklædningsrummene, spillertunnelen og bænkene. Det er også her de dyreste og mest eksklusive pladser kan købes.\
  • De Osttribüne. Dette er tribunen overfor hovedtribunen og har flest pladser inde på stadionet. Her finder du indgangene 118 til 125 (nedre niveau), 226 til 235 (midterste niveau) og 324 til 331 (øvre niveau)
  • De Südtribüne. Denne tribune bag målet på den sydlige side af stadion inkluderer indgangene 108 til 117 (nedre niveau), 215 til 225 (mellem niveau) og 308 til 323 (øvre niveau). Du finder ‘Südkurve’ i det nederste niveau. De mest fanatiske Bayern München-tilhængere holder til her..
  • De Nordtribüne. Dette er tribunen bag målet på den nordlige side af stadion. Her finder du indgangene 126 til 135 (nedre niveau), 236 til 246 (midterste niveau) og 332 til 347 (øvre niveau). Der er plads til 3.500 besøgende supportere ca. i boks 340 til 347.
Kort Allianz Arena

Sådan finder du dit sæde

Når du er ankommet til Allianz Arena, hjælper oplysningerne på din adgangsbillet dig med at finde din plads. Din billet indeholder følgende oplysninger:

Fodbold billet Bayern Munchen

Blok: Her finder du nummeret på den blok, du er blevet tildelt. Du vil også se på din billet, at denne sektion er placeret på det nederste niveau (1. niveau) af Vesttribunen.

Række: Her finder du, hvilken række du skal sidde på, når du har passeret den rigtige indgang.

Sæde: Her finder du dit sædenummer.

Stadionrundvisninger

Mens du er i München, ønsker du måske også at tage et kig bag kulisserne på Allianz Arena. Heldigvis kan du tage på en guidet rundvisning hver dag. Du kan også besøge det fantastiske Bayern München klubmuseum. Ægte fodboldfans køber naturligvis en kombineret billet, som giver mulighed for individuelt, at besøge museet, når nu man har taget turen.

Besøg på klubmuseet: FC Bayern Erlebniswelt

Fra du træder ind på det imponerende klubmuseum, bliver du mødt af alle de trofæer, klubben har vundet. Du kommer efterfølgende forbi Hall of Fame, mens du stadig går imponeret rundt og tænker over alle de vundne trofæer. Her finder du al information om de sande klublegender. Du kan se højdepunkterne fra klubben inde i biografen. Børn er velkomne i maskotten Bernis hjem og kan endda bruge hans rutsjebane. Ud over den normale udstilling, er der jævnligt særudstillinger, som der for nylig var, med den legendariske Franz Beckenbauer.

Museet er åbent dagligt fra kl.10 til kl.18. Museet er ofte lukket eller har begrænsede åbningstider på kampdagene (tjek venligst hjemmesiden på forhånd.)

Som voksen betaler du 12€ for at komme ind på museet; unge i alderen 6 til 13 år betaler 6€, og børn under seks år har gratis adgang.

Museum og kombineret rundvisning

Du kan også vælge at kombinere museumsbesøget med en rundvisning på Allianz Arena. Du besøger promenaden foran stadion, omklædningsrummene, presserummet, spillertunnelen og tribunen og vil blive ledsaget af en tourguide. For kombibilletten betaler du 18€ som voksen, og børn fra 6 til 13 år betaler 11€. Børn under seks år har gratis adgang.

Rundvisningen afholdes dagligt, undtagen på kampdagene. Der gives guidede rundvisninger på tysk kl. 11.00, 13.00, 15.00 og 16.30. Der er også en guidet rundvisning på engelsk kl. 13.00.

Vi vil helt klart anbefale, at du booker online på forhånd via klubbens hjemmeside. Du kan købe billetter i museets foyer ved pladsen på niveau 3 ved stadion.

Fans Bayern Munchen fodboldreje

Fanoplevelse: Bliv en rigtig Bayern fan!

Du vil selvfølgelig gerne forberede dig på at få mest muligt ud af dit besøg på Allianz Arena, når du har bestilt din fodboldrejse til Bayern München. Voetbalreizen har samlet den vigtigste information for den sande FC Bayern-fan. Her kan du læse, hvilke ‘fangesänge’ der fejres på Südkurve, og på hvilke cafeer Bayern-fansene samles på under kampdagene.

Klubsange og tilråb

Når man først er på tribunen, er det fantastisk at synge sammen med de fanatiske fans, og det hjælper også spillerne med at løfte deres spil. Vi har udvalgt nogle populære sange for dig.

Bayern Münchens officielle klubsang hedder ‘Stern des Südens’ og er skrevet af Willy Astor. Sangen spilles før hver hjemmekamp og synges med af publikum.

‘Ein Schuss, ein Tor’ (også kendt som ‘Singen und Tanzen’) er en sand Südkurve-klassiker. Sangen er baseret på Heinos hitliste ‘Carneval in Rio’, og du kan nemt synge med på den, efter du har hørt den én gang. Det samme gælder for ‘FC Bayern Walker’.

Stern des Südens                       

Welch Michener Fußballmannschaft kennt man auf der ganzen Welt?

Wie heißt dieser Klub, der hierzulande die Rekorde hält?

Wer hat schon gewonnen, was es jemals zu gewinnen gab?

Wer bringt seit Jahrzehnten unsere Bundesliga voll auf Trab?

 

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehen

Weil wir in guten,wie in schlechten Zeiten zueinander stehen.

FC Bayern, Deutscher Meister, ja so heißt er, mein Verein.

Ja so war es und so ist es und so wird es immer sein.

 

Wo wird lauschend angegriffen, wo wird täglich spioniert?

Wo ist Presse, wo ist Rummel, wo wird immer diskutiert?

Wer spielt in jedem Stadion vor ausverkauftem Haus?

Wer hält den großen Druck der Gegner stets auf’s Neue aus?

 

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehen

Weil wir in guten,wie in schlechten Zeiten zueinander stehen.

FC Bayern, Deutscher Meister, ja so heißt er, mein Verein.

Ja so war es und so ist es und so wird es immer sein.

 

Ob Bundesliga, im Pokal oder Champions League –

Ja gibt es denn was Schöneres, als einen Bayern-Sieg?

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer

Und es bleibt Bayern München Deutschlands Bester, bis in alle Ewigkeit.

 

FC Bayern, Stern des Südens, du wirst niemals untergehen

Weil wir in guten,wie in schlechten Zeiten zueinander stehen.

FC Bayern, Deutscher Meister, ja so heißt er, mein Verein.

Ja so war es und so ist es und so wird es immer sein.

Ein schuss ein Tor (singen und tanzen)

Ai Ai Ai Ai       

FC Bayern München

Wir singen und tanzen auf dem fussballfeld

Ein schuss ein tor die Bayern

Bayern maskotten:Bjørnen Berni  

Indtil 2004 brugte FC Bayern maskotten Bazi; en ret uskøn lille mand, der gav mareridt hos en række små børn. Heldigvis er hans efterfølger meget mere børnevenlig. Beer Berni er født D.1. maj 2004, er 2 meter høj, vejer 99 kilo og er selvfølgelig både født og opdrættet i München. Udover fodbold kan Berni altid ses til Bayern Münchens basketballkampe.

Interessant nok hed den officielle maskot ved EM 1988 i Tyskland også Berni. Denne var dog en kanin.

BErni the bear

Mad og drikkelse

Allianz Arena ligger i rimelig afstand uden for byens centrum. Der er masser af madboder omkring stadion, hvor du kan få standard fastfood. Der er en Arena Bistro med pizza, pasta og sandwich, samt to fan fares inde på selve stadionet. Disse er praktiske, hvis du ønsker at have mulighed for at spise noget gennem hele kampen. Men du bør virkelig bo i centrum af München, hvis du ønsker mere autentiske caféer og restauranter.

Paulaner pub Munchen

Paulaner Fantreff

Der er et ‘Paulaner Fantreff’ på tredje række både på sydsiden og på nordsiden af Allianz Arena (tribunerne bag begge mål). Her kan du udover øl, sodavand og kaffe også købe bratwurst, karrywurst, chips og kyllingenuggets. Disse ‘fan fares’ er åbne dagligt fra kl.10.00 til 18.00. Det er ikke haute cuisine, men praktisk, når man besøger museet, stadionrundvisningen eller når man deltager i selve kampen. Fantreffet på nordsiden er det mest populære. Dette er meget tæt på museet, og også stedet, hvorfra de guidede rundvisninger begynder.

Biergarten Munhcen

Den engelske ølhave

Du finder nogle atmosfæriske ølhaver i den engelske have i den store bypark. Den mest bekvemme er den ved den kinesiske pagode. Her kan du nyde en portion surkål med bratwurst (selvbetjening) og en stor kold øl, mens du nyder roen i parken og den smukke bygning.

Gaststatte zum kloster Munchen

Gaststätte Zum Kloster

Dette fantastiske spisested er gemt væk på Preysingstrasse 77, som ligger tæt på Ostbahnhof og Max Weber Platz metrostationen. I denne ikke-turistiske del har du følelsen af, at endelig være ankommet til en landsbypub. Typiske bayerske retter dukker op fra en luge ved indgangen, såsom flæskesteg fra strågris i en kraftig sauce og vildtragout med spätzle pasta og salat. Der er også en lille ølhave her, hvor du kan nyde typiske bayerske retter sammen med de lokale til meget konkurrencedygtige priser. Morgenmaden ser også ud til at være i fremragende kvalitet.

Baruhaus munhcen

Hofbräuhaus am Platzl

Hofbräuhaus er Tysklands mest berømte ølkælder og ligger kun et stenkast fra Marienplatz. I kælderen finder du en gigantisk ølhal med træborde, der kan rumme omkring 1.000 mennesker. Du kan altid finde en plads, selvom der ofte er utrolig travlt. Gården, med dens smukke løvespringvand, bruges som ølhave om sommeren. Hofbräuhaus er også stedet, hvor NSDAP blev grundlagt i 1920, og hvor Hitler holdt sine første taler. Der er en balsal til cirka 1.500 personer på de øverste etager. Du kan altid kigge dig omkring, selvom den ikke bliver brugt.

Ting du kan lave i München

Verden er din østers i den bayerske hovedstad. Historie, kunst, sport og ølkældre: München har det hele. Hvad angår museer, kan du vælge mellem Picasso-malerier i Pinakothek eller de nyeste bilmodeller på BMW-museet. Du kan også få en drink i en af ølhallerne, inden du besøger Olympiastadion. Nedenunder finder du nogle tips, som vi har givet, for at gøre din fodboldrejse til en, du vil huske, resten af livet.

Marienplatz Munhcen

Marienplatz

Marienplatz ligger i hjertet af byen München. Dette er pladsen, hvor det tyske landsholds og Bayern Münchens triumfer fejres (bl.a. Louis van Gaals berømte tale), og den er omgivet af historiske bygninger. Blikfanget er det smukke rådhus, men glem ikke Altes Rathaus og Frauenkirsche. Du har en fantastisk udsigt over hele pladsen, hvis du vælger at bestige tårnet på den tilstødende St. Peterskirke.

Engelsk ølhave

Med Englischer Garten har München Europas største bypark. Det er et fredeligt sted, hvor unge og gamle elsker at flygte fra byens travlhed. Hovedattraktionerne er det japanske tehus, den kinesiske pagode og Monopteros-templet. Ved indgangen til parken tiltrækker surfere en masse opmærksomhed, når de laver halsbrækkende tricks for at holde sig oprejst på den hurtigt strømmende Eisbach-flod. For den indre mand kan man besøge ølhaven ved den kinesiske pagode eller det japanske tehus.

Olympia park

Olympiaparken

De Olympiske Lege fandt første gang sted i München i 1972. Dette enorme kompleks blev bygget til netop denne lejlighed. Du finder et stort antal sportssteder, der blev brugt under legene i denne enorme park, såsom swimmingpoolen, skøjtebanen og tennisbanerne. Højdepunktet er naturligvis Olympiastadion, Bayern Münchens tidligere hjemmebane. Du kan besøge stadionet for 3,50€ pr.person fra onsdag til søndag, men det også er muligt, at bestille en guidet rundvisning. Du når frem til komplekset via metrolinjerne U3 og U8, som tager dig til Olympiazentrum-stationen. Olympiaparken ligger ti minutters gang herfra.

BMW museum

BMW-museum

Hvis du aldrig har været i München før, er det umagen værd at besøge BMW-museet. Et ikonisk stykke af Tyskland.