Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information
Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information
Book en komplet fodboldrejse til Atlético Madrid uden reservationsgebyrer. Skab din egen rejse: Vælg kampen, flyet, hotellet og det sæde, du vil sidde på under kampen. Alt sammen på samme sted gennem den samme udbyder, en komplet oplevelse, du altid vil tænke tilbage på!
Hvis du ønsker at opleve spansk topfodbold og en fantastisk stemning, er Atlético Madrid det bedste valg. Selv Camp Nou og Santiago Bernabéu må kæmpe med den skræmmende stemning, som et fyldt Estadio Cívitas Metropolitano giver. Atlético Madrids fans er de mest fanatiske i hele landet. I halvfems minutter skaber de en fantastisk stemning på dette topmoderne stadion. Fra det øjeblik spillerne træder ind på banen, og klubsangen bliver sunget i samlet flok, ved man ikke, hvad man går ind til. Derudover er du sikret fodbold på topniveau. Los Colchoneros hører til i toppen af europæisk fodbold.
På denne side finder du virkelig alle de oplysninger, der gør din fodboldrejse til Atlético Madrid til en uforglemmelig oplevelse. Du kan læse alt om klubbens historie og den store rivalisering med den store bysbonde Real Madrid. Du får også alle oplysninger om det nye Estadio Cívitas Metropolitano. Endelig lærer vi dig teksten til klubsangen samt nogle andre populære sange, og fortæller dig, hvor du kan finde den bedste paella og tapas i Madrid. Kort sagt: alt, hvad du har brug for at vide, om din fodboldrejse til Atlético Madrid!
Atlético Madrid står for kampgejst, fight og passion. Hvad angår indtægter og muligheder, må klubben se sig slået af bysbørnene Real Madrid og FC Barcelona. Derfor henter Atlético sin styrke i et tæt kollektiv, der kæmper hårdt i alle 90 minutter. Og det under ledelse af en stor legion, der står bag holdet i både gode og dårlige tider. I det seneste årti har Atlético udviklet sig til en europæisk topklub. Det fremgår tydeligt af resultaterne siden 2010: to Champions League-finaler og tre vundne Europa League-pokaler.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
I 1903 overværede en række studerende fra Madrid pokalfinalen mellem Athletic Bilbao og Real Madrid. De var dybt imponerede. Ikke af deres bysbeboere, men af de hårdt kæmpende baskere fra Bilbao. Gruppen besluttede derfor at oprette et filialhold af Atletico Bilbao i Madrid. Således blev Atlético Madrid født. Fordi begge blev betragtet som én klub, var det kun Bilbao, der fik lov til at deltage i den vigtigste nationale turnering, Copa del Rey. Baskerne brugte de bedste spillere fra Atlético Madrid i den turnering. For eksempel talte det hold, der vandt pokalen i 1904, flere spillere fra Madrid end fra Bilbao. Dette ophørte i 1911, da Bilbao besluttede sig for kun at spille med spillere fra Baskerlandet.
I 1921 blev Atlético uafhængig af sin moderklub. Dette førte dog ikke til nogen triumfer. I 1930 blev klubben endda degraderet, hvilket fik Real Madrid-fans til at sætte en nekrolog i avisen. Et nyt samarbejde blev derefter indledt. I 1939 fusionerede Atlético Madrid med fodboldklubben for det nationale luftvåben. Denne fusion gav med det samme medaljer: I 1940 og 1941 blev de første hjemlige titler vundet. I 1947 blev samarbejdet dog afbrudt, selv om Atlético Madrid altid har opretholdt et tæt forhold til det spanske luftvåben. På pladsen uden for stadion er der f.eks. et fly at finde som en hyldest for denne tid.
Selv om klubben blev mester flere gange i halvtredserne og tresserne, ligger Atléticos gyldne periode i halvfjerdserne i det forrige århundrede. Tre nationale titler blev vundet på otte år. I 1974 nåede klubben endda frem til finalen i Europa Cup 1. Bayern München viste sig dog, at være for stærke.
Ved århundredeskiftet kom Atlético Madrid under den kontroversielle ejer Jesús Gil i noget af et stormvejr, og i 2000 rykkede klubben ned igen. Efter en del forsøg og fejltagelser reetablerede klubben sig igen. Et vigtigt skridt var ankomsten af træner Diego Simeone i december 2011. Han forvandlede Atlético til en aggressiv kampmaskine, som var svær at slå. Under argentineren blev finalen i Champions League vundet to gange, og to Europa League-pokaler blev vundet. Atlético blev også spanske mestre i 2014 og 2021. Som følge heraf er klubben blevet en regulær modstander for de to andre stormagter Real Madrid og FC Barcelona.
Atlético Madrids logo er nu i sin ellevte udgave. Der er dog ikke meget, der har ændret sig siden 1917. Siden det år har de røde og hvide klubfarver og billedet af en bjørn ved et morbærtræ været centralt på logoet. Kun fra 1939 til 1947 afveg logoet markant. Det skyldtes Atlético Madrids fusion med den kongelige hærs fodboldklub. I 1947 vendte man tilbage til det gamle logo.
Bjørnen og træet er taget fra Madrid bys logo. På Puerto del Sol-pladsen finder du også en stor statue af denne scene. Ifølge en gammel myte boede der mange bjørne her tidligere. De syv stjerner repræsenterer antallet af provinser, der grænser op til Madrid.
Den største justering fandt sted i 2017 med flytningen til Wanda Metropolitano, hvor billedet nu var i blåt og hvidt i stedet for i farver. Ifølge klubben blev dette gjort for at få klubbens farver mere fremtrædende.
Bjørnen og træet er også større end tidligere. Desuden er billedet også blevet spejlvendt, så bjørnen for første gang i historien vises til venstre for træet.
Kort efter indførelsen af det nye logo blev der rejst en voldsom kritik fra fansene. Hashtagget #ElEscudoNoSeToca (“logoet kan ikke ændres”) blev tilføjet på nettet. Der blev endda opfordret til en boykot af merchandise med det nye logo. Det nyttede dog ikke meget, da salget steg med 34% efter indførelsen. I dag er brokkerierne stort set ikke til stede.
Atlético Madrid har spillet i de samme farver siden 1921: en rød-hvid stribet trøje, blå shorts og røde sokker. Atlético skylder også sit kælenavn “Los Cochoneros” (madrasserne) til trøjens farver. spanske madrasser havde tidligere altid et rødt og hvidt farvet betræk. Klubben har også sit andet kælenavn, “LosRojiblancos” (de rød-hvide), på grund af trøjen.
Der er en slående historie bag disse farver. Atlético Madrid blev nemlig grundlagt som en franchise af Athletic Bilbao, begge klubber havde samme spillerdragter: en blå farve på venstre halvdel og en hvid på højre halvdel af trøjen. Det var den trøje, som Bilbao havde kopieret fra det engelske hold, Blackburn Rovers.
Omkring julen 1909 gav præsidenten for Athletic Bilbao en studerende ved navn Juan Elorduy til opgave at købe halvtreds nye trøjer i England. Det lykkedes dog ikke for Elorduy at finde så mange trøjer. Til sidst endte han i Southampton, hvor han kunne få halvtreds spillerdragter. Den eneste ulempe: Trøjerne var rød- og hvidstribede, med sorte shorts og strømper. Det var nemlig farverne på de lokale Southampton FC.
Da han vendte tilbage til Bilbao, viste det sig til hans store lettelse, at alle var tilfredse med det nye sæt. Især på grund af den gode kvalitet af stoffet. I 1910 gik Bilbao over til de nye farver. Et år senere spillede Atlético Madrid også i disse trøjer, efter at de havde fået dem fra Bilbaos lager. I 1921 skiltes Atlético Madrid fra Athletic Bilbao. Derefter valgte man at fortsætte med at spille i Blackburn Rovers’ blå shorts, mens Ahtletic Bilbao fortsatte med at spille fodbold i Southamptons farver.
Atlético Madrid er Spaniens mest succesfulde klub efter Real Madrid og FC Barcelona. Los Rojiblancos vundet elleve titler, ti Copa del Rey-titler og to spanske Supercup-titler. Det tog et stykke tid for Atlético Madrid at vinde deres første trofæ. Først efter at klubben fusionerede med det spanske luftvåben i 1939, blev man national mester i 1940 og 1941. I dette århundrede vandt Atlético titlen i både 2014 og 2021.
På internationalt plan vandt Atlético Madrid Europa Cup II i 1962. Meget senere vandt man tre Europa League-pokaler fra 2010, 2012 og 2018. I de samme år blev den europæiske supercup også vundet. Den eneste pokal, der mangler, er Champions League. Både i 1974, 2014 og 2016 var klubben i finalen. Smertefuldt nok blev man alle tre gange slået i finalerne; de to sidste blev tabt til byrivalen og ærkerivalen Real Madrid.
Atlético er den eneste europæiske klub, der har vundet VM uden nogensinde at være den bedste i Europa. Fordi Bayern Munich nægtede at spille mod det argentinske Estudiantes i 1974, og Atlético fik lov til at tage deres plads som tabende finalist. Spanierne vandt kampen med 2-1.
Atlético Madrid har en stor rival: Real Madrid. Begge klubber har tilhængere fra alle samfundslag. Årsagen til rivaliseringen blev grundlagt i 1903, da Athletic Bilbao vandt trofæet i en finale mod Real Madrid. Nogle Madrid-studerende støttede Bilbao og grundlagde en afdeling af denne klub med Atlético Madrid. Det betød, at den nye klub ikke ligefrem var populær blandt Real-tilhængere. Desuden opslugte Real Madrid mange andre klubber fra byen indtil 1920, men Atlético (sammen med RCD Espanyol) forblev uafhængige. Som følge heraf blev Atlético den største konkurrent i Madrid.
I dag er der hovedsageligt en forskel i holdningen til livet i de to klubber. Real Madrids fans er kendt for at være krævende, altid at kræve sejr og at have en masse kritik af deres egne spillere i dårlige tider. Atlético-fans er kendt som socios, der har lidt meget i dårlige perioder, men som altid er loyale over for deres klub. I de seneste årtier er rivaliseringen kun vokset på grund af de to klubbers succeser. Faktum er, at Derbyet i Madrid er den mest intense kamp i La Liga efter Clásico.
Der er i øvrigt også en sportslig rivalisering med FC Barcelona. Kampen er kendt som “El Otro Clásico” (den anden Clásico).
Siden september 2017 har Atlético Madrid spillet på Estadio Cívitas Metropolitano. Det legendariske Vicente Calderon var forfaldet betydeligt, og en udvidelse på samme sted var umulig. Derfor blev der bygget et helt nyt fodboldtempel, 23 kilometer væk i byen. Venner og fjender kan hurtigt blive enige om, at dette stadion er blandt de bedste i Europa.
Man har formået at bevare den skræmmende atmosfære fra det tidligere Vicente Calderon. Tribunerne er så tæt på banen som muligt og det betyder, at de fanatiske fans kan skabe en helt unik stemning. Du vil helt sikkert komme til at mærke, at du jævnligt afviger fra kampen, fordi du er helt opslugt af den sydende atmosfære på Cívitas Metropolitano.
Cívitas Metropolitano har siden 1994 været hjemsted for et stadion med en trist historie. Det blev bygget til at være vært for verdensmesterskaberne i atletik i 1997 og fik navnet Estadio de la Comunidad de Madrid og havde en kapacitet på 20.000 tilskuerpladser. Desværre gik verdensmesterskabet i sidste ende til Athen. Derfor blev det i de første år kun brugt til små lokale sportsbegivenheder, indtil det blev lukket i 2004. Håbet skinnede igen, da Madrid satte sig for at være vært for de olympiske lege i 2016. Stadionet skulle udvides og ændre navn til Estadio Olímpico de Madrid. Men denne begivenhed blev endnu en gang misset for næsen af Madrid. Et forsøg på at vinde legene i 2020 fejlede også. Det syntes at besegle stadionets skæbne.
Den kommunale administration sprængte derfor et hul i luften, da Atlético Madrid meddelte, at man havde til hensigt at overtage stedet. Byggeriet af en ny bygning begyndte i 2013. Kun få dele af det gamle stadion blev inddraget i den nye udgave. Resten blev jævnet med jorden. Da stadionet åbnede i 2017, blev det omdøbt til Estadio Metropolitano. Dette var en hyldest til Stadium Metropolitano, det gamle sted, hvor Atlético spillede sine kampe fra 1923 til 1966.
Det nuværende stadion har en kapacitet på 68.456 tilskuerpladser. Det er det tredje største stadion i Spanien efter Camp Nou og Santiago Bernabéu. Under opførelsen har klubben primært sigtet efter så meget komfort som muligt for de besøgende. Der er meget afstand mellem de forskellige sektioner og rækker. Desuden er 96% af pladserne dækket af det imponerende tag, der er placeret på stadion. Dette tag, som har en maksimal højde på 57 meter, er ikke vandret, men udstyret med forskellige højder. Dette har givet det et spektakulært bølget udseende.
Cívitas Metropolitano er også bygget så miljøvenligt og energieffektivt som muligt. Takket være den 100 % LED-belysning er der 30% mindre elforbrug sammenlignet med en traditionel belysningsinstallation. Genbrugt regnvand bruges til at vande banen og rengøre stadionet. Der bruges solenergi til at opvarme vandet.
Cívitas Metropolitano Stadion ligger i Rosas-kvarteret i den nordøstlige del af Madrid, ikke langt fra lufthavnen. Området har gennemgået en betydelig udvikling, gennem de seneste år og er derfor godt forbundet med offentlig transport. Du kan forvente en rejsetid på omkring 45 minutter fra centrum af Madrid.
Metroen er den bedste måde at komme til stadion på. Metrostationen Estadio Metropolitano er Madrids største station og er specialdesignet til at kunne transportere et stort antal fans. Du kommer til denne station med linje 7. Mange fans står i øvrigt af på Las Musas-stationen for at gå det sidste stykke til stationen.
Du kan også tage linje 2 til Las Rosas-stationen eller linje 5 til Canillejas-stationen. Disse stationer ligger omkring et kvarters gang fra stadion.
Hvis du foretrækker at tage bussen, kan du bruge linje 38, 48, 140, 153, E2, N5 og N6. Du vil dog skulle rejse i meget længere tid end med metroen.
Taxaer kører dig fra byens centrum til stadion på omkring 30 minutter. Prisen er på 22€ ca.
Cívitas Metropolitano
Avenida de Luis Aragones 4
28022
Madrid, Spanien
Nedenfor kan du se et kort over stadionet. Der er fire tribuner, som går helt over i hinanden og tilsammen danner en skål. Alle sider har tre ringe. Mellem den anden og tredje ring er der en række VIP-bokse.
Tribunerne på stadion er:
Når du er ankommet til Cívitas Metropolitano, kan du nemt finde din plads ved hjælp af oplysningerne på din adgangsbillet. Din billet indeholder følgende vigtige oplysninger:
Puerta / Port: Nummeret på den indgang, du skal bruge. Indgangene er tydeligt markeret udenfor stadion.
Sector / Blok: Her finder du nummeret på den sektion, du befinder dig i.
Fila / Række: Hvis du er kommet ind i den rigtige sektion, vil dette fortælle dig, hvilken række du befinder dig på.
Asiento / Sæde: Her finder du dit sædenummer.
Din fodboldrejse til Atlético Madrid vil ikke være komplet uden et besøg på Atlético Madrids klubmuseum, som også ligger på stadion. Med undtagelse af mandag, er museet åbent dagligt. Du kan også kombinere et besøg på museet med en guidet rundvisning, som giver dig adgang til banen og alle områder på stadion.
I 2020 åbnede stadionet Atleti territoriet. Dette er Atlético Madrids 1400 m² store klubmuseum. Klubbens historie præsenteres på baggrund af mere end 400 unikke genstande fra klubbens historie. Siddende på en bænk fra Vicente Calderón stadion kan du se de bedste mål, teste dine fodboldfærdigheder og se de vundne trofæer i trofærummet. Museet er åbent fra tirsdag til søndag fra 11:00 til 18:00. Entreen koster 14€ for voksne og 10€ for unge op til 14 år. Billetterne er 2€ dyrere ved kassen.
Under vejledning af en guide vil du besøge omklædningsrummene, presserummet, spillertunnelen og bænken. Du kan også bruge VR-briller (leje er inkluderet i prisen) for at se højdepunkter fra historien, som om du selv var til stede. En billet til stadionrundvisningen giver standardadgang til klubmuseet. Prisen er 22€ for voksne og 16€ for unge op til 14 år. Det anbefales at reservere online på forhånd, så du er sikker på at få en plads. Prisen ved kassen er også 2€ højere end ved en onlinebooking.
Få mest muligt ud af din fodboldrejse til Atlético Madrid med anbefalingerne fra Voetbalreizen.nl.
Da Atlético Madrid næsten altid spiller om aftenen, besøger fans først en café eller en restaurant. Vi fortæller dig, hvor de bedste steder ligger i nærheden af Estadio Cívitas Metropolitano. Vi vil også lære dig de yndlingsfodboldsange, som Atléticos fans synger. På den måde vil du snart kunne bidrage med jubel til Los Colchoneros!
Atlético Madrids fans er kendt for at støtte deres hold med sang i 90 minutter. Der bliver sunget mange sange under en kamp i Cívitas Metropolitano. Selvfølgelig er klubbens nationalsang nummer et. Klubsangen er en dybt rodfæstet tradition i spansk fodbold. Enhver klub med respekt for sig selv har en hymne, lige fra FC Barcelonas”El Cant del Barça” til real Madrids “Hala Madrid!” Atlético har også sin nationalsang, som høres højlydt før kampstart. Hvad kunne være bedre end at synge højt sammen med titusindvis af socios? Teksten og den tilhørende video kan findes nedenfor. Derudover har vi udvalgt nogle andre sange, som du helt sikkert vil støde på, under dit besøg på Cívitas Metropolitano.
Atlético Madrids nuværende nationalsang blev udgivet i 1974. Den erstattede den tidligere nationalsang “Himno del Metropolitano”, som næsten ikke blev sunget mere. Den synges højlydt af alle de tilstedeværende lige før kickoff. Den indeholder sætningen “Jeg skal til Vicente Calderón-stadionet”. Selv om Atlético i flere år har spillet på Cívitas Metropolitano, er denne sang ikke blevet tilpasset i nationalsangen. Pikant detalje: sangeren af sangen, José de Aguilar, har også sunget “Hala Madrid!”, ærkerivalen Real Madrids nationalsang.
Atleti, atleti, atlético de madrid,
Atleti, atleti, atlético de madrid,
Jugando, ganando, peleas como el mejor,
Porque siempre la afición,
Se estremece con pasión,
Cuando quedas entre todos campeón,
Y se ve frente al balón,
Un equipo de verdad,
Que esta tarde de ambiente llenará,
Yo me voy al manzanares,
Al estadio vicente calderon,
Donde acuden a millares,
Los que gustan del fútbol de emoción.
Porque luchan como hermanos,
(atleti, atleti, atlético de Madrid)
(atleti, atleti, atlético de Madrid)
(Spille, vinde, du kæmper som den bedste)
(fordi fansene)
(udstråler altid af lidenskab)
(hvis I alle bliver mestre)
(og du ser bolden foran dig)
(et rigtigt hold)
(som vil fylde denne eftermiddag med stemning)
(jeg går til Manzares)
(til stadion Vicente Calderón)
(hvor tusinder samles)
(dem, der elsker fodbold med følelser)
(fordi de kæmper som brødre)
‘Jugadores’ er en sang, der bliver sunget til hver eneste hjemmekamp, især når byens rival Real Madrid er modstanderen. Ordet “vikinger” i teksten henviser til den store rival. Real Madrid fik tilnavnet ‘Vikingerne’ i 1970’erne, fordi mange nordeuropæiske spillere var på kontrakt (f.eks. Netzer, Breitner, Jensen og Stieleke).
Jugadores, jugadores
hemos venido a ganar,
que se enteren los viquingos
quien manda en la capital
(spillere, spillere)
(vi er kommet for at vinde)
(lad vikingerne vide det)
(hvem hersker i hovedstaden)
En højt elsket klassiker, som kan gentages til det uendelige af fans ved at gentage sangen efter den sidste sætning.
Y yo nací, enamorado del atleti de madrid
de las canchas donde yo sufrí
enamorado de tí
tus rayas son, rojas y blancas
que llevo en el corazón
que hacen que sea como una religión
cantemos el alirón
(og jeg blev født med kærlighed til Atlético Madrid)
(jeg har lidt så meget på banen)
(forelsket i dig)
(dine striber er røde og hvide)
(som jeg bærer i mit hjerte)
(gør det til en religion)
(lad os synge alirón)
Siden 1990’erne har vaskebjørnen, Indi, været Atlético Madrids faste maskot. Navnet “Indi” stammer fra et af holdets kælenavne: Los Indios (indianerne). Dette navn blev opfundet af Real Madrid-fans. I 1970’erne havde Atlético en hel del sydamerikanere på kontrakt med Panadero Díaz, Heredía og Ayala. Real-tilhængerne kaldte derfor hånligt Atlético for “indianerne”. Atlético-fans tog derefter det til sig som deres kælenavn. Derfor er Indi også udstyret med en indianerhovedbeklædning. Med flytningen til Cívitas Metropolitano er Indi blevet opgraderet og ser lidt mere moderne ud end tidligere. Under dit besøg på Atlético vil du helt sikkert se Indi i aktion for at pifte fansene og holdet op.
Spanien har en anden kultur på kampdagene end f.eks. England. Det forholder sig i bund og grund sådan, at folk ikke propper sig med øl og fish & chips før kampen, men at de hellere nyder et godt måltid mad. Det skyldes også, at kampene som regel starter meget senere. Nogle kampe i Primera Division starter ikke engang før kl. 22.00. Området omkring Wanda Metropolitano har udviklet sig meget de seneste år, og inden for en radius af to kilometer fra stadion finder du masser af gode restauranter og spisesteder. Vi har udvalgt nogle af de bedste til dig, så du kan være sikker på at møde mæt op på stadion.
Hvis du vil nyde en fremragende paella på din fodboldrejse, skal du gøre det på Arrocéria Daniela. Først og fremmest ligger denne restaurant mindre end 600 meter fra Cívitas Metropolitano (Calle de Sofia 211). Desuden er dette spisested berømt for de fire forskellige påskefrokostretter, der er på menuen. Glem de massevis af varianter, der tilbydes i turistgaderne. Her får du den bedste kvalitet til attraktive priser (fra 13 til 17€). Paella mixta med kylling, grønne bønner, rejer og muslinger er især populær her.
Denne irske sportsbar ligger en kilometer fra stadion på Calle Helsinki. Du kan vælge mellem et stort antal fadøl og en fremragende irsk kaffe. Du kan også sidde på terrassen foran caféen. Der serveres fremragende tapas samt kæmpe burgere. Du vil også kunne følge med i alle vigtige sportsbegivenheder på forskellige skærme.
På Calle Aliaga 12, omkring 10 minutters gang fra Cívitas Metropolitano, ligger denne fantastiske restaurant i nabolaget. Især fiskeretterne er fremragende. Fra babyblæksprutter til kammuslinger og torsk i tomatsauce, alt er frisk og af fremragende kvalitet. Priserne er også meget rimelige. Det anbefales, at reservere et bord, hvis du ønsker, at spise her.
Der er også masser af valgmuligheder i centrum af byen. S10 Bar er f.eks. en meget populær sportsbar. Maden er hjemmelavet og frisk. Nyd Diegoletta Maradona, Balotelli Burger, Fernando Alonso Burger og Michael Jordan brownie. På de forskellige skærme kan du nyde alle former for sport. Eller tage plads på terrassen med en portion af de berømte trøffelkroketter samt iskolde øl fra hanen. Du finder S10 Bar på Calle de Guzmán el Bueno 56. Metrostationen Moncloa ligger lige i nærheden.
Madrid er måske ikke lige så kendt blandt turister som Barcelona eller Sevilla, men Spaniens hovedstad har mere end nok at byde på til et par dages underholdning. Fra smukke byparker og verdensberømte museer til atmosfæriske kvarterer. For ikke at nævne de mange terrasser, hvor du kan nyde tapas, paella og sangria. Hos Fodboldrejser finder du også rejser til de andre Madrid-klubber, Real Madrid og Rayo Vallecano. Vi har allerede udvalgt et par seværdigheder i byen, som du ikke må gå glip af.
Plaza Mayor, navnet siger det hele, er hjertet af Madrid. I middelalderen var dette stedet for kongelige bryllupper, offentlige henrettelser og tyrefægtninger. I dag er tingene meget mere afslappede. Der er gademusikere og malere overalt. De smukke, århundredgamle bygninger omkring pladsen rummer forskellige butikker, restauranter og barer. Da motoriseret trafik ikke er tilladt, er dette torv en oase af fred i det travle centrum af byen. Den berømte Mercado de San Miguel ligger kun 250 meter derfra. På dette fødevaremarked kan du finde delikatesser fra hele Spanien. Fra iberisk skinke til friske fisk og skaldyr fra Galicien samt oste fra Asturien. Du kan smage det hele i denne overdækkede markedshal, som er åben hver dag.
Teleférico er Madrids svævebane, der kører dig fra byens centrum til Casa de Campo-parken. Du kører fra Paseo del Pintor Rosales, 500 meter fra Argüelles Metrostation. Herfra tager svævebanen en tur på 2,5 kilometer, hvilket tager 11 minutter. Undervejs har du en fantastisk udsigt over den gamle bydel, det kongelige palads, katedralen, Rosaleda-rosenhaven og Manzanares-floden. Især omkring solnedgang er udsigten fænomenal. I den smukke bypark finder du en sø med robåde, et spisested, en zoologisk have og en lille forlystelsespark. En enkeltbillet koster 4€ og en returbillet koster 6€. Banen er åben hver dag fra kl. 12.00 til 20.00, i weekenden endda indtil kl. 21.00.
Prado-museet er et af de mest berømte kunstmuseer i verden, og noget, du ikke må ikke gå glip af under dit besøg i Madrid. Opførelsen af museet begyndte i 1785 og blev først afsluttet efter 35 år. Herefter blev den kunst, som den spanske kongefamilie havde samlet, opbevaret på stedet. Siden da er samlingen blevet udvidet med utallige mesterværker. Du finder en masse værker af Francisco Goya og El Gerco. Der er også utallige værker af flamske og hollandske malere udstillet. Museet er åbent hver dag fra 10:00 til 20:00, og entréen koster 14€. Er du ikke den store kunstelsker, men vil alligevel gerne tage et kig på den enorme mængde kunst i bygningen? Fra mandag til lørdag er museet åbent og det er helt gratis fra 18:00 til 20:00, og fra 17:00 til 19:00 om søndagen. Museet ligger ved siden af Retiro-parken, og metrolinjerne L1 ( Atochastop) og L2 ( Banco de Espanastop) ligger få minutters gang fra museet.
Det er naturligvis blasfemi på en Atlético Madrid-side, men Real Madrids stadion er bestemt et besøg værd. Stadionet er ved at blive renoveret for 600 millioner euro, hvorefter Bernabéu vil være det mest futuristiske stadion i Europa. Stadionet vil have et udtrækkeligt tag og en kapacitet på 84.000 tilskuerpladser. På grund af krigen i Ukraine vil arbejdet fortsætte indtil mindst sommeren 2023. Heldigvis er klubmuseet blevet genåbnet siden 1. juni 2022. Prisen er 15€ for voksne og 9,60€ for børn op til 14 år. Ud over museet får du også en panoramaudsigt over banen. En rigtig rundvisning er først mulig, når det meste af byggearbejdet er afsluttet. Så hold øje med klubbens hjemmeside. Med Classic-rundvisningen får du adgang til omklædningsrummene, tribunen, presserummet, spillertunnelen og banen.