Du er garanteret officielle billetter
Du er garanteret officielle billetter
Book din fodboldrejse til West Ham United med fire simple trin.
Book en fuld arrangeret fodboldrejse til West Ham United uden reservationsgebyrer. Arranger din rejse selv: vælg kampen, flyrejsen, hotellet og det sæde du vil sidde på, under kampen. Alt sammen hos den samme serviceudbyder under ét tag, så du får en komplet oplevelse, du vil huske for resten af livet!
Der er garanteret gåsehud, når ‘I’m forever blowing bubbles’ brager ud gennem højttalerne, og alle synger med, mens tusindvis af sæbebobler blæses op i luften rundt om stadion. Det er en fabelagtig oplevelse, du bør opleve personligt, selv hvis det kun skulle blive til den ene gang. West Ham United-tilhængerne er kendt for deres fanatisme og rivalisering, især mod de andre London-klubber. Klubben har spillet på London Stadium i en årrække nu, som i sin tid blev bygget særligt til sommerens OL i 2012. Yderligere 200€ millioner er blevet brugt på at omdanne stadion til et perfekt hjemmestadion for The Hammers.
Udover oplevelsen af selve kampen i dette sportstempel, har du også tid til at udforske den fantastiske by, London.
På denne side forbereder vi dig på din kommende fodboldudflugt til West Ham United. Her lærer du om klubbens historie, ‘Dockers Derby’ mod ærkerivalerne Millwall og om London Stadium. Du vil også få alle de praktiske oplysninger, du har brug for til din fodboldrejse, lige fra den bedste måde at komme til stadion på, til de bedste spisesteder og sangene, der synges inde på stadion. Du får også et overblik over turistattraktioner i Greater London. Kort sagt: Alt, hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til West Ham United!
Om West Ham United
På trods af klubbens enorme popularitet har West Ham United aldrig været i stand til at konkurrere med topholdene i den engelske liga. Pokalvindere i 1965 og de tre FA Cupper er klubbens eneste store fodboldhæder. Da den store flytning til London Stadium fandt sted i 2016, håbede klubben på at tage næste store skridt. Vicepræsident Karen Brady lovede fansene et hold i ‘verdensklasse’ på et stadion i ‘verdensklasse’. Hun sagde, at klubben ville spille i Champions League inden for de næste syv år. Desværre lykkedes det ikke i de første år efter stadionflytningen. Der blev ikke foretaget store investeringer, og West Ham kæmpede jævnligt mod nedrykning, og Championship (første divisionen) virkede tættere på end Champions League. Men under ledelse af træner David Moyes ser det nu ud til, at de endelig er i en opadgående kurve. West Ham United sluttede på en femteplads i 2021 og gik lige akkurat glip af Champions League med to point. Klubben kvalificerede sig dog til europæisk fodbold for første gang i fem sæsoner. Det ultimative mål for de næste par år er stadig: kvalifikation til Champions League.
I 1895 blev klubben grundlagt som Thames Ironworks FC, da fabriksholdet var det sidste tilbageværende værft ved Themsen. I 1900 blev klubben opløst og med det samme genetableret som West Ham United, efter det distrikt, hvor klubben havde base. London-klubben sluttede sig til Football League i 1919, og blev fire år senere forfremmet til den bedste række. De blev dog aldrig kronet som ligamestre. Deres bedste præstation var en andenplads i 1993, men der fulgte også regelmæssige op- og nedrykninger. FA Cuppen har man derimod vundet tre gange.
West Ham United logoet har haft en del forskellige versioner. I 2016 blev det radikalt ændret for sidste gang. På trods af dette er det fortsat et meget genkendeligt klubvåben.
På det nuværende logo kan du se et moderne skjold i klaret med blåt omrids. Klubnavnet og byens navn er skrevet med hvidt. De krydsede nitter er tydelige karaktertræk, som har været på klubmærket siden 1923. Det har ikke noget med Koempels at gøre, men med West Hams egen fortid. Klubben blev trods alt stiftet som et firmahold fra et skibsbyggeri. Deraf kaldenavnene ‘Hammerne’ og ‘Jernene’. Siden 1968 har der altid været et slotstårn på logoet. Dette stod foran Anne Boleyns tårn, som var placeret ved siden af Upton Park. Tårnet blev fjernet, da man flyttede til det olympiske stadion i 2016. Betegnelsen ‘London’ optrådte først i logoet, da man ønskede at etablere klubben på den internationale scene.
West Hams oprindelige farve var Oxford-blå, da formanden for Thames Ironworks havde studeret i Oxford. Farverne blev færdiggjort i 1903: en lyseblå trøje med lyseblå ærmer, hvide shorts og lyseblå sokker. Rigtige fodboldkendere vil genkende trøjerne, da sættet har mange ligheder med dem fra både Burnley og Aston Villa. Der er også en speciel historie bag dette. En kendt sprinter, William Dove, siges at have udfordret fire Aston Villa-spillere til et løb under en fest i Villa Park tilbage i 1899. Dove vandt, og han fik en trøje som præmie, da spillerne ingen penge havde. Doves søn spillede for West Ham (dengang kaldet Thames Ironworks) og introducerede trøjen til sin klub. En anden historie går på, at West Ham tog Villas dragter til sig, fordi det var landets bedste på det tidspunkt. Vi foretrækker dog den anekdotiske fortælling.
West Ham United har aldrig formået at vinde ligatitlen. Klubben sluttede på andenpladsen i første Divisionen i 1993, som var forgængeren til Premier League. West Ham United blev også mestre i anden divisionen ved to lejligheder. Derudover har man tre FA Cupper i trofæskabet. Den første pokal blev vundet i 1964. Et år senere vandt man det største trofæ i klubbens historie: European Cup Winners’ Cup. TSV 1860 München blev besejret 2-0 foran 98.000 tilskuere i finalen på Wembley. Det var klubbens bedste år, med topspillere som Bobby Moore, Geoff Hurst og Alan Sealey. Man vandt også FA Cuppen i 1975 og i 1980. Det sidste trofæ, man vandt, dateres tilbage til 1999: Intertoto Cuppen.
Med rivaliseringen mellem West Ham United og Millwall har vi den længst varende og hårdeste rivalisering i engelsk fodbold. Der har været hårde kampe mellem de to lige siden den første kamp fandt sted i 1897. Begge klubber var fra East End og lå inden for tre miles (4.8km) fra hinanden. Spillerne og fansene fra begge klubber arbejdede også for rivaliserende virksomheder, der konkurrerede om de samme ordrer. Fans af begge klubber arbejdede ofte på skibsværfterne langs Themsen. Derfor er derbyet også kendt som ‘Dockers-derbyet’. Rivaliseringen er stadig stor, selvom begge klubber siden er flyttet andre steder hen. Dockers-derbyet er kendt som det mest fjendtlige derby i hovedstaden, der ofte betyder indbyrdes kampe alene uden publikum. Dette er aftaget en del i de senere år. Det skyldes også, at klubberne nu er længere væk fra hinanden og ikke længere mødes i ligaerne. I 2018 samlede en Millwall-fan penge til en alvorlig syge datter af en West Ham-fan, ved at løbe fra et stadion til et andet i The Hammers trøjen.
Man har også en rivalisering kørende med byens naboer Chelsea, Arsenal og Tottenham Hotspur, selvom det ikke er nær så voldsomt, da alle disse klubber har meget større rivaler.
West Ham havde spillet i 112 år på Boleyn Ground, som er bedre kendt som Upton Park. Det kom derfor ikke som nogen overraskelse, da fansene protesterede mod klubbens meddelelse, om at man ville flytte til et andet stadion. Ifølge direktørerne var stadionet meget forældet, og ethvert renoveringsarbejde viste sig økonomisk uoverkommeligt. Længere inde i byen var der dog et helt nyt stadion, der søgte en fast lejer. Dette var det olympiske stadion, som blev bygget specielt til de olympiske sommerlege i 2012.
Både åbnings- og afslutningsceremonien for Sommerlegene fandt sted på dette stadion. Derefter blev det hovedsageligt brugt til store rockkoncerter, såsom dem med AC/DC, Guns ‘N Roses og Robbie Williams. Stadionet gennemgik en omfattende renovering mellem 2013 og 2016 for at gøre det til et ordentligt fodboldstadion. Her blev kapaciteten reduceret fra 80.000 til 66.000.
London Stadium har i øjeblikket plads til 66.000 tilskuer. West Ham United må dog ikke sælge mere end 60.000 billetter. Klubben håber at kunne lukke flere tilskuere ind i løbet af de næste par år.
I 2019 lavede man en atletikbane rundt om stadion for at få det til at føles mere som et hjem for West Ham tilhængerne.
Stadionpladserne kan lejes til konferencer, møder og firmaarrangementer, de dage, der ikke spiles kampe.
Andre begivenheder finder også sted på stadion foruden West Ham United-kampene. Det gælder rockkoncerter, Rugby World Cup og atletikkonkurrencer.
London Stadium ligger i Stratford-distriktet, ti kilometer øst for det centrale London.
For at komme frem til stadionet skal du tage offentlig transport til Stratford Station, som støder op til det store Westfield Shopping center. Både bussen, metroen og toget er også glimrende muligheder for at komme hertil. Herfra er der otte minutters gang til stadion.
Fra byens centrum kan du tage Jubilee (grå) og Central (rød) linje med undergrundsbanen. Køreturen til Stratford tager mellem 20 og 25 minutter.
Du kan også komme tæt på stadion ved at tage bussen. Der er forskellige stationer, du kan skifte ved i nærheden. Stratford Stationen (ved siden af metrostationen) og Stratford City Bus Stationen (ved siden af indkøbscentret). Det tager femten minutter fra begge stationer at nå frem til stadion. Du kan komme hertil via buslinje 25, 86, 97, 104, 108, 158, 241, 257, 262, 276, 308, 425, 473 og D8.
Toget har fremragende forbindelser, og er (hvis du er i nærheden af togstationen) måske den hurtigste mulighed. Der er to togstationer i nærheden af stadion med gode forbindelser til det centrale London:
Stratford Station: Tag toget til Stratford Station fra Liverpool Street. Dette tager kun seks minutter.
Stratford International Railway Station: Fra den centrale St. Pancras station skal du tage Southeastern Line (der kører adskillige toge hver time), som tager dig til Stratford International Station på seks minutter. Du kan også gå til London Stadium fra denne station på blot 15 minutter.
London Stadium
Queen Elizabeth Olympic Park
E20 2ST London, England
Nedenfor er et kort over stadion. Der er fire forskellige tribuner, som alle har to etager.
Du er ankommet til London Stadium. Du finder din plads uden problemer med oplysningerne, der er trykt på din billet. Din billet indeholder følgende oplysninger:
Sir Trevor Brooking tribunen: Dette er tribunen, du skal være på.
Indgang via billetbommen ved:E: Indgangen skal du kende, så du hurtig er tæt på det rigtige område. Gå ind via indgang E, hvis dette står på din billet.
Block: Gå mod den rigtige sektion inde på tribunerne, når du er kommet ind på stadion. Du vil altid være tæt på det rigtige område, hvis du har passeret den rigtige indgang.
Række: Rækken i sektionen, hvor dit sæde er placeret.
Sæde: Dette er dit sædenummer.
Der tilbydes adskillige guidede rundvisninger på London Stadium. Her møder du unikke minder fra historien om West Ham United og stadionet. Her kan du besøge alle rum såvel som banen. Det anbefales, at du foretager en online reservation, når du har bestilt din rejse. For det første er du sikret en plads under rundvisningen, og derudover får du også rabat i forhold til den pris, du normalt ville betale på stadion.
Denne rundvisning ledes af en dygtig rejseguide, hvor du vil nyde en 60-75 minutters stadionrundvisning ved hjælp af et multimediehåndsæt. Foruden at se de unikke Hammers minder, får du også højdepunkterne fra historien om selve stadionet. Det drejer sig om de olympiske lege i 2012 og de forskellige koncerter, der er blevet afholdt her. Du kommer forbi alle områder på stadion, inklusiv Royal Suiten, omklædningsrummene, presserummet, spillertunnelen og banen.
Den guidede medierundvisning gennemføres på hverdage klokken 11, 13 og klokken 15. Rundvisninger finder sted kl. 11.00, 11.30, middag, 13.00, 13.30 og 15.00 i weekenden. Prisen er 21£ for voksne og 12£ for børn under 16 år. Børn under fem år har gratis adgang. Billetterne er billigere, når du bestiller online.
Denne rundvisning er den samme som den almindelige multimedierundvisning, men finder sted på selve kampdagen. Her kan du også opleve det stigende spændingsniveau inde på stadion. Den sidste rundvisning slutter fire timer før kick-off. For denne rundvisning betaler voksne 30£, og børn under 16 år betaler 20£.
Denne rundvisning er den samme som den almindelige multimedie rundvisning, men inkluderer et tilpasset fotoshoot og en gratis drink ved ankomsten. For denne rundvisning betaler voksne 40£, og børn under 16 år betaler 30£. Denne tur er også tilgængelig på kampdagene (se kampdagsrundvisningen). Prisen ville så lyde på 45£ for voksne og 35£ for børn.
Denne to-timers rundvisning inkluderer stadionrundvisningen samt en Q&A-session og et signeret autografbillede med en West Ham-legende. Tony Cottee, Phil Parkes, Mark Ward, Alan Taylor og Keith Robson har blandt andre dukket op i løbet af de seneste tolv måneder. Denne rundvisning finder i gennemsnit sted to gange om måneden (og afholdes altid om lørdagen). Du skal bestille i god tid, da disse rundvisninger meget hurtigt er udsolgt. Prisen er 40£ for voksne og 25£ for børn under 16 år.
Du kan virkelig begynde at forberede dig, når du har bestilt en fodboldrejse til West Ham United. Og Voetbalreizen vil også hjælpe dig med dette. Vi fortæller dig, hvilke sange du skal lære at synge med på inde på stadion, og hvor du skal gå hen for at finde de bedste caféer og restauranter tæt på stadion.
Når man først er kommet ind på tilskuerpladserne, bliver det sjovere, hvis man kan synge med på sangene sunget af de fanatiske tilhængere. Vi har lavet en liste over et par ‘sange’, du helt sikkert kan forvente at høre gennem hele kampen. Selvfølgelig kan vi ikke ignorere den verdensberømte klubsang fra West Ham United: ‘I’m forever blowing bubbles’. Sangen brager gennem højttalerne før hver hjemmekamp og synges passioneret med af klubbens tilhængere. En oplevelse, der giver enhver besøgende gåsehud. Men hvorfor synger man egentlig denne sang?
Sangen var et hit for Ben Selvins Novelty Orchestra i 1919 og blev ofte spillet af brassbands ved fodboldkampe i 1920’erne. Men hvorfor blev denne valgt som The Hammers’ hymne? En af historierne går på, at denne sang ofte blev sunget af folkemængder i krisecentre under tyske bombetogter mod London under Anden Verdenskrig. Den siges, at være blevet sunget for første gang af West Ham-fans under 1940 League Cup-finalen på Wembley. West Ham vandt finalen, og så blev sangen set som et tegn på held. En anden historie går på, at sangen blev introduceret meget før dette. Pears Soap Works-fabrikken kørte en annonce omkring 1930, som viste en dreng, der kiggede på en boble, der lige var blevet blæst. En af West Hams spillere, Will Murray, havde en slående lighed med drengen i annoncen. Han fik hurtigt tilnavnet ‘Bubbles’ Murray, og hver gang han spillede, sang publikum I’m Forever Blowing Bubbles, som var tidens populære sang.
En moderne version af sangen blev indspillet af punkbandet Cockney Rejects (som består af West Ham-fans) i 1980. Denne version har fået en hidtil uset popularitet blandt tilhængere. ‘Cockney-boy’ er endda blevet udråbt som det nye kaldenavn for en ægte West Ham-supporter.
‘We all follow the West Ham’ er en klassisk sang, der også synges på andre stadions. Den synges flere gange i løbet af hver kamp. Til lands og til vands er Hammer-fans der altid for at støtte deres hold.
En tredje klassiker er ‘Twist and Shout’. En fantastisk sang fra 1961, som senere er blevet endnu mere berømt, grundet forestillingerne sunget af Isley Brothers og The Beatles. For omkring ti år siden adopterede West Ham United denne sang, hvorefter den er blevet et fast nummer blandt deres repertoire. Sangen synges normalt sætning for sætning af en enkelt West Ham-tilhænger, hvorefter alle de andre fans gentager sætningen.
I’m forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air,
They fly so high,
They reach the sky,
And like my dreams they fade and die!
Fortunes always hiding,
I’ve looked every where,
I’m forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air!
United!
United!
We All Follow The West Ham
Over
Land And See
Land And See!
We All Follow The West Ham Until
Victory
All Together Now
We All
Follow The West Ham
Over Land
And See
Land And See!
WEST HAM,
We all follow West
Ham,
We all follow West Ham,
We all follow West Ham…(repeat
Twist and Shout
You know you look so good (look so good),
You know you twist so fine (twist so fine),
Well, shake it up baby now,
(shake it up baby),
Twist and shout.
(twist and shout)
Come on, come on, come on baby now,
(come on baby)
Work it on out,
(work it on out)
Well you twist so fine,
(twist so fine)
You know you got me going now,
(got me going)
You know your mine,
(know your mine)…
West Ham United har ry for at tage tingene afslappet, når det kommer til deres maskotter. Tidligere kopier blev ofte kåret som den ‘værste maskot i engelsk fodbold.’ Der var Herbie the Hammer, en klodset overvægtig lille fyr med et hammerhoved, der kun kiggede i jorden, eller den latterlige hund Scoopy. Begge har for længst været opbevaret i de gamle tøjkasser. Den nuværende maskot, kaldet Hammerhead, bragede ind på scenen i 2011. Ifølge pressemeddelelsen blev han født i Thames Iron Works i ca. 1900. Fabrikken blev ramt af et lynnedslag, da arbejderne forsøgte at skabe en ultimativ målscorer for holdet. Dette gav anledning til denne mægtige kriger, som har svært ved at blive besejret i gensidige løbekampe med modstandernes maskotter. Hammerhead får ofte hjælp af Bubbles The Bear, som har været i klubben i en længere periode.
Du kan få forfriskninger på en af de 35 catering-steder inde på stadion. Det er dog en federe oplevelse at suge stemningen til sig i gaderne, der omgiver stadion. Distriktet har gennemgået en fuldstændig ombygning lige siden opførelsen af det olympiske kompleks i Stratford. Her finder du et stort antal pubber og restauranter, lige fra brasiliansk og italiensk mad til det afrikanske køkken. Det enorme Westfield Shopping Center tilbyder også forskellige mad- og drikkesteder.
Der er mange ægte Hammer-caféer, hvor folk samles på kampdagene, selvom fansene stadig skal vænne sig til det nye stadion. Der er dog stadig nogle fans, der foretrækker barerne omkring den tidligere Upton Park. Voetbalreizen har udvalgt et par cafeer for dig, som du bestemt ikke bør gå glip af under din fodboldrejse til West Ham United.
Den mest populære Hammers sportscafé ligger 17 minutters gang fra stadion. Stedet ligger mellem Stratford Station og London Stadium, og har derfor en perfekt beliggenhed. The Carpenter Arms har flere tv-skærme med live fodbold, et poolbord, dartskiver samt en DJ. Det kan blive ret travlt på kampdagene, men stemningen er altid fantastisk.
Denne sportscafé ligger ved siden af Stratford Shopping center. The Sportsman er meget populær på kampdagene og er kendt for sin meget afslappede atmosfære. Besøgende supportere er også meget velkomne her, og du vil også se en række familier på The Sportsman. Du kan følge live fodbold tæt på en af de ca. sytten tv-skærme. Pubben har åbent til kl. 1 om fredagen og lørdagen og har en DJ, der spiller fra kl. 20.00 til lukketid.
Som før nævnt ligger det enorme Westfield shoppingcenter lige ved siden af Stratford stationen. Her finder du mere end 250 butikker og 70 spisesteder. Det perfekte sted, hvis du ønsker en hurtig bid mad, men der er også restauranter for enhver smag. The Cow er en populær pub, hvor mange fans også kommer.
Denne pub, på 1 Barking Road, var stedet, hvor fans før i tiden samledes før kampe, når West Ham United spillede deres kampe på Upton Park. Der er stadig nogle fans, der bruger denne bar som deres lokale pub. Og det er der meget at sige til, for efter en nylig istandsættelse er dette uden tvivl den hyggeligste pub i byen. Boleyn Tavern ser stadig sig selv som en ægte Hammers-pub, og her kan du nyde mange maleriske, gamle billeder fra klubbens historie. Overfor den victorianske cafe finder du The World Cup Sculpture, en fin bronzestatue af Bobby Moore, Geoff Hurst, Martin Peters (alle tidligere West Ham-spillere) og Ray Wilson med VM-vinderne fra 1966. Dette er i sig selv en grund til at besøge stedet.
London er en af Europas mest populære byer og hjemsted for en lang række verdensberømte vartegn, herunder Big Ben, Tower Bridge og London Eye. Det er svært at vælge mellem det enorme antal museer, parker, kirker og fodboldstadions. Voetbalreizen har udvalgt nogle af attraktionerne for dig, så du ikke går helt galt i byen.
Dette er en af de mest populære seværdigheder i byen og er residensen for den britiske kongefamilie. Buckingham Palace er et af de sidste funktionelle kongelige paladser i verden. Vagtskiftet finder sted flere gange om ugen kl. 11.30. Der gives guidede rundvisninger i nogle af statslokalerne i både august og september måned, når den kongelige familie tager på ferie til deres slot i Skotland. Du skal bestille online til denne to timers rundvisning.
Dette er et af de største naturhistoriske museer i verden med over firs millioner artefakter. Det er beliggende i centrum af byen (metrostop: South Kensington), og der er desuden gratis adgang. Her møder du hovedattraktionen inde i den store sal: det gigantiske skelet af en diplodocus. Det kan sagtens tage en hel dag at se, hvad resten af museet har at byde på.
Leicester Square er sammen med Piccadilly Circus og Trafalgar Square Londons mest berømte pladser. Det er beliggende i underholdningsdistriktet West End og har sin egen station ved Piccadillys undergrundslinje. Leicester Square er hjemsted for berømte biografer, restauranter, teatre og pubber. Du finder også nogle kiosker, hvor billetter til teaterforestillinger til samme aften sælges til halv pris. Kort sagt: dette er det ideelle miljø for en aften i London, mens du er på din fodboldrejse.
The Shard ligger ved London Bridge, og er en pyramideformet bygning med en højde på ikke mindre end 310 meter. Dette gør den til den højeste bygning i Europa. Udsigtsplatformen er placeret på 72. etage. Du kan se op til 40 mil (64,3km) væk fra dette udendørs udsigtspunkt. Her vil du kunne se et stort antal fodboldstadions. Det koster cirka 30£ for en billet.